Volkoren broodpudding met appel en walnoot

Een leuk recept met ons eigen volkoren brood. Ondanks dat het warmer word buiten, is het nog wel lekker om gezellig met vrienden en familie om tafel te gaan zitten, genietend van dit heerlijke brood met een kopje koffie of thee. Met dit stap voor stap uitgeschreven recept lukt het altijd om een mooi resultaat op tafel te zetten.

 

Ingrediënten (1 ovenschaal):

  • 10sneeën Volkoren brood, in plakken of stukken
  • 4dl melk 
  • 50g boter, gesmolten
  • 4st eieren 
  • 20g suiker
  • 1tl kaneelpoeder
  • 1st vanillestokje
  • 2st appels, geschild in blokjes
  • 100g walnoten
  • 2 kopjes espresso, afgekoeld
  • 150ml slagroom 

 

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180°C,
2. Klop de melk, espresso, suiker, kaneel, eieren, vanillemerg en gesmolten boter tot een smeuïge mengsel,
3. Snijd het brood in halve plakken,
4. Leg dakpansgewijs in een ovenschaal en verdeel tussendoor de appel en walnoten tussen het brood,
5. Overgiet het brood met het eiermengsel en bestrooi nog met wat appel en walnoten,
6. Bestrooi met de rest van de appels en noten en bak de broodpudding in de oven in circa 30 minuten goudbruin,
7. Serveer de broodpudding warm met lobbige slagroom en een kopje koffie.