Supergezonde volkorensandwiches

Ons Allinsonbrood is niet alleen vol van smaak, maar gemaakt van 100% volkorenmeel en daarmee een vezelrijk brood. Zo’n krachtbommetje vraagt natuurlijk om een gezond en voedzaam beleg! Onze bakkers delen graag hun favoriete sandwichrecepten met jou!

 

Meat lover
Beleg een snee Allinson 100% Volkoren met veldsla, avocado, rosbief en scheuten (bijvoorbeeld radijskiemen, alfalfa of rode bietscheuten). Breng op smaak met wat peper en zout. Plaats een tweede snee op de sandwich en zet dit deze vast met een prikker.

Kiemgroenten (of scheuten) zijn jonge plantjes die net ontkiemd zijn. Deze kleine plantjes bevatten een hoge concentratie vitaminen, mineralen, enzymen en proteïnen. Daarmee bieden ze je lichaam dus een hoop voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde levensstijl. 

 

Vega power
Beleg een snee Allinson 100% Volkoren Zonnepit met verse komkommerspread, dungesneden komkommer, plakjes radijs, eikenbladsla en verse groentekiemen. Plaats een tweede snee op de sandwich en zet dit deze vast met een prikker. 

Komkommerspread kan je kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar leuker (en lekkerder) is het natuurlijk om dit zelf te maken! Meng hiervoor 150gr magere kwart of Hüttenkäse met ¼ geraspte komkommer, een klein handje fijngehakte verse munt en wat peper en zout. Even goed doorroeren, en klaar!

 

Gegrild genot
Beleg een snee Allinson 100% Volkoren Zonnepit met Hüttenkäse, plakjes gegrilde courgette, rode ui in ringetjes en verse tuinkers. Plaats een tweede snee op de sandwich en zet dit deze vast met een prikker. Tip: de gegrilde courgette kan je natuurlijk ook vervangen voor andere gegrilde groente zoals aubergine, paprika of asperges! Lekker voor de variatie!

Wil je jouw sandwiches meenemen voor een lunch buiten de deur of op het werk? Verpak deze dan in een vetvrij (bak)papiertje en bind dit vast met een touwtje of een groot elastiek. Zo blijven de broodjes lekker fris!