Soldaatjes van een ambachtelijk boerenbonk wit

Danielle Meeuwsen komt regelmatig bij de kraam van ’t Stoepje in Boxtel. Ze heeft een leuk recept met een ambachtelijk boerenbonk wit. ‘Het recept werd vroeger al bij mij thuis gegeten en nu smullen mijn kinderen ervan. Ik maak het vaak bij een heerlijke spinaziestamppot. Mijn kinderen zijn niet dol op spinazie maar ze leggen de stamppot op de soldaatjes en dan vinden ze het heerlijk’, lacht Danielle. Wij willen dit recept graag met u delen.

Soldaatjes van een ambachtelijk boerenbonk wit:
Snij de korstjes van de plakken en snij dan het brood in reepjes. Doe de boter in de pan, laat deze smelten en bak de reepjes lekker krokant bruin!

Kook voor de spinaziestamppot de aardappels. giet ze af en stamp fijn tot een fijne puree. Doe er eventueel een klontje boter en een scheutje melk bij om het lekker smeuïg te maken en breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de vissticks. Doe dan de bladspinazie erbij en meng dit allemaal door elkaar. Leg een schep spinaziestamppot op een bord en leg per bord 3 soldaatjes en 3 vissticks om de stamppot heen.

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten:
Ambachtelijk boerenbonk wit in plakjes
Bladspinazie
Aardappelen
Vissticks
Boter
Scheutje melk
peper en zout naar smaak