Nieuw bij ’t Stoepje: Teff brood!

Gezonde genieters opgelet! Dit brood met echt oergraan, ook wel teff genoemd, is dé variatie op volkorenbrood. Teff brood is een bron van vezels. 

 

 

Wat is Teff brood?
Teff is een echt oergraan dat zijn origine in Afrika heeft. Het is een oergraan omdat het niet is veredeld door moderne technieken. Het bevat nog altijd dezelfde gezonde samenstelling als 6000 jaar geleden. Teffkorrels zijn veel kleiner dan de meeste graankorrels (150 korrels Teff evenaren de grootte van één tarwekorrel). Deze worden daarom in zijn geheel gemalen. De vezels en mineralen die zich in de buitenste laag van de korrel bevinden worden meegemalen. Teffmeel is dus altijd volkorenmeel, wat betekent dat het rijk is aan voedingsvezels, vitaminen en mineralen.

 

Wat maakt het bijzonder?
Teff bevat veel meer langzaam verteerbare, complexe koolhydraten dan andere granen. Het bevat wel 30% aan langzaam afbreekbare koolhydraten ten opzichte van 4% in regulier volkorenmeel. Hierdoor houd je na het eten van Teff veel langer een ‘vol en verzadigd gevoel’.

 

Voor welke klanten is het bedoeld?
De samenstelling van het Teffgraan zorgt ervoor dat Teff brood meer langzaam verteerbare koolhydraten bevat dan volkorenbrood. Het geeft langdurige energie. Het ijzer in het Teff (brood) helpt met het zuurstoftransport in het bloed. Het oeroude graan past dus prima in (een gezonde) levensstijl van moderne mensen.

 

 

tef.jpg

 

Ingrediënten:

water, volkorentarwemeel, 13,4% teff, tarwegluten, zonnebloempitten, lijnzaad, bakkersgist , havervlokken, tarwekiemen, gestemout, plantaardig olie (raapzaad), emulgatoren: (E472e, E471, E481), gejodeerd zout, meelverbeteraar (E300), enzym (tarwe), stabilisator (E170), gekaramelliseerde suiker, tarwemoutbloem, geroosterd gerstemoutmeel.

 

* Wordt gemaakt in een bakkerij waar ook soja, noten, sesam en lupine worden verwerkt.

 

Voedingswaarden (g / 100 g tenzij anders vermeld)

Energie (kJ)

954,43

Energie (kcal)

227,19

Vetten

6,77

Koolhydraten

25,78

Waarvan suikers

1,57

Vezels

5,74

Eiwitten

14,49

Zout

0,88