Slank Volkorenmik

Teff is een bijzonder oergraan en komt oorspronkelijk uit Afrika, Ethiopiërs verbouwen al duizenden jaren teff, maar in 2001 is het heerlijke graan naar Nederland gehaald.

 

De populariteit van teff neemt de laatste tijd enorm toe, want het bevat niet alleen veel mineralen, zoals ijzer en magnesium, maar ook veel antioxidanten en geeft deze ook makkelijk af aan ons lichaam. Daarnaast bevat teff alle acht de essentiële aminozuren die ons lichaam zelf niet aanmaakt. Teff is daarnaast uitermate geschikt voor mensen met glutenintolerantie, een onwijs voordeel!

 

Teff heeft als eigenschap dat energie geleidelijk vrijkomt voor meerdere uren en gedeeltelijk als vezels eindigen in de dikke darm. Daarnaast draagt het bij tot gewichtsverlies bij volgen van een energiebeperkt dieet en een minder snelle stijging van de bloedsuikerspiegel na het eten. In onderstaande film leggen we uit hoe dit werkt.

 

 

Met al deze voordelen draagt Bakkerij ’t Stoepje Slank Volkorenmik bij aan een fit en vitaal leven! Meer weten over deze of de andere broden van Stoepje Vitaal? Kijk dan op stoepje.nl/vitaal!