Sportmik middag (Koreaans)

Ingrediënten (voor 4 sandwiches) 

Voor de marinade:
1 cm verse gember
2 eetl sojasaus
3 eetl chilisaus
1 eetl bruine basterdsuiker
1 eetl rijstolie

 

En verder…

1 Sportmik in 8 plakken
2 kipfilets
1 rode ui
1 snackkomkommer in dunne plakjes
1 krop stevige sla (bijvoorbeeld romaine sla)
1 handje verse koriander
1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
1 bosui, in ringen

 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember, meng dit met de sojasaus, chilisaus, rijstolie en bruine basterdsuiker in een kom. Wentel vervolgens de kipfilets door de marinade. Laat de kip minimaal 15 min in de koelkast staan, zodat de smaak goed in het vlees kan trekken.

 

Rooster vervolgens de kip op een bakblik met vetvrij papiertje ca. 25 minuten gaar in de oven, keer de filets halverwege een keer om. Neem de kip uit de oven en laat even rusten voor je het in plakjes snijd. Beleg hierna het brood met sla, plakjes kipfilet, komkommer, ui en bosui. Garneer af met sesamzaadjes en koriander.